Anadolu Lisesi

07.12.2019 529

ANADOLU LİSESİ

Amacı

•  Anadolu Lisesi,yükseköğretim programlarına hazırlar.

•  Üniversite düzeyindekazanılacak mesleklereilişkin dersleri kolaycaöğrenebilmekveizleyebilmekiçin niteliklibir meslek eğitiminehazırlayan bilimsel gerçeklere,problemlereveyöntemlereait temelbilgileri öğretir.

•  Sosyal yaşam yeterliklerini kazandırır.

Öğretim Programı

•  Öğretimprogramlarında yabancı dil, fen bilimleri,sosyalbilimler, Türkçe,matematik,sanat vespor alanlarındaki akademikderslereyer verir.

•  Okulun haftalıkdersçizelgesinde;fen bilimleri,sosyal bilimler, Türkçe-matematik,yabancı dil,

sanat (resim-müzik) vespor ile ilgili derslereyer verir.

•  Öğretimprogramı içinde;ortakgenel kültür dersleri, alan dersleri, alan seçmeli dersleri veseçmeli dersler yer alır.

•  Örgün eğitimşeklinde olup devam zorunludur.

Öğretim Süresi

•  OrtaOkuladayalı olup Öğretim süresi 4yıldır.

KazanımDurumu

•  Üniversite giriş sınavıkazamadığı takdirde istenilen alanda yükseköğretimyapılabilir.

•  Öğrenciler dokuzuncu sınıfta okutulan derslerdeki başarı durumlarına göre; fen bilimleri, sosyalbilimler, Türkçe-matematik, yabancı dilile ilgiliderslereyönelirler.

•  Öğrenciler ilgilerinegöre; seçmeli alan dersleri veseçmelidersler içinden alacakları dersleri

seçebilirler.

Giriş Şartları

•  Orta Okulubitirmiş olan öğrenciler diploma  puanına göre ve kayıt bölgesine göre okulumuza kayıt yaptırabilirler.

Adres:
PERŞEMBE BELDESİ MERKEZ MAH. CUMHURİYET CAD. PERŞEMBE FİLİZ RİFAT GÜPGÜPOĞLU ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ SİTESİ NO.2 İÇ KAPI NO.1 ÇAYCUMA / ZONGULDAK