“KARAELMAS OKURLARI”  ADLI KİTAP OKUMA YARIŞMASI

En geç 26 Nisan 2024 tarihine kadar

Okul Yarışmasının Yapılması

29 Nisan-3 Mayıs 2024

Okul Yarışmasında Dereceye Giren Öğrencilerin Belirlenmesi ve İlçe Milli Eğitim Ortaöğretim Müdürlüklerine Bildirilmesi

29 Nisan-10 Mayıs 2024

İlçe Yarışmalarının Yapılması

17 Mayıs 2024

İlçe Yarışmasında Dereceye Giren Öğrencilerin Belirlenmesi ve İl Milli Eğitim Ortaöğretim Müdürlüklerine Bildirilmesi

17-24 Mayıs 2024

Dereceye Giren Öğrencilerin ilanı ve Ödüller

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce sonrasında ilan edilecektir.

9-10-11. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN

KİTAP ADI

YAZARI

Mavi Kuş

Mustafa Kutlu

Beyaz Gemi

Cengiz Aytmatov

Kuyucaklı Yusuf

Sabahattin Ali

Bir Bilim Adamının Romanı

Oğuz Atay

Beyaz Zambaklar Ülkesinde

Grigory Petrov

ÖDÜLLER:

Birinciye:  Tablet

İkinciye:    Akıllı Saat

Üçüncüye: Kablosuz Kulaklık

*Dereceye giren öğrencilere tarih bilincini geliştirmek amacıyla Çanakkale gezisi düzenlenecektir.

22.04.2024 23

GENEL ŞARTLAR:

1)     Yarışma ortaokul ve lise olmak üzere 2 ayrı kategoride yapılacaktır.

2)     Ortaokul (6-7.sınıf ) kademesine uygun 5 kitap ile lise (9-10-11.sınıf)kademesine uygun 5 kitap olmak üzere toplam 10 kitap belirlenmiştir.

3)     Yarışma 2 aşamada yapılacaktır.

1.aşamada:

Her okul kendi okul yürütme komisyonu (1 Müdür Yard. ile Türkçe/Türk Dili ve Edebiyatı zümreleri) marifetiyle yarışma sorularını hazırlayacaktır ve şartnamede belirtilen takvim doğrultusunda uygulama şeklini, değerlendirmesini (optik okuma ya da elle) ve zamanını kendi belirleyip yarışmasını yapacaktır. Yarışmada gözetmen olarak okul yürütme komisyonu dışından öğretmenler görevlendirilecektir.Okullarda dereceye giren ilk 3 öğrenci ilçe yarışmasına katılmaya hak kazanacaktır.

2.aşamada:

Tüm ilçelerde aynı tarih ve zamanda ortak sınav uygulanacaktır.

İlçe yarışması soruları İl Komisyonu tarafından hazırlanacaktır.

Sınav soruları, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin Ortaöğretim Müdürlüklerine yarışmadan 4 gün önce pdf olarak gönderilecektir.

İlçeler kurulacak olan ilçe komisyonu marifetiyle sınavın uygulama şekli ile değerlendirmesini (optik form ya da elle okuma) kendileri yapacaklardır.

Sınav merkezleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından daha sonradan belirlenip bildirilecektir.

İlçe yarışmalarında ilk 3’e giren öğrenciler ödüllendirilecektir. Ödüllendirmeler İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılacaktır.

4)     1.ve 2.aşama yarışmalarında;                                                                                                                                                                                                         Her kitaptan 10 soru olmak üzere toplam 50 çoktan seçmeli soru sorulacaktır. Her soru 2 puandır. (Ortaokul için 4 seçenekli, liseler için 5 seçenekli olacaktır.)

Okul komisyonları ile İl Komisyonu, her kitaptan 10+2 (eşitlik durumunda yapılacak olan ek sınav için) olmak üzere toplam 60 soru hazırlayacaktır.

Eşitlik durumunda her kitaptan 2 soru olmak üzere 10 sorudan oluşan ek sınav yapılacaktır.

5)     Yarışma süresi ortaokullar için 75 dk. liseler için 60 dk. olacaktır.

6)     Hazırlanansorularlistelerdekiokunacakkitaptakibilgiyebağlıkalınarakkitabınkonusu,yeri,zamanı, yazarı, ön ve arka kapak tasarımı, şahıslar, olaylar vb. konuları kapsayacaktır.

7)     Sorular, öğrenci seviyesi göz önünde bulundurularak hazırlanacaktır.

8)     Yarışmalarda hersalonda1 öğretmengözetmenolarakbulunacaktır. (Komisyonda görev almayan öğretmenlerden seçilecektir.)

9)     Yarışmaileilgiligenelbilgiler yarışmasalonunda görevliöğretmen tarafındanokunacaktır.

10)Sınavdakatılımcılaryanlarındakalem,silgivevb.malzemelerdışındahiçbirmalzeme bulundurmayacaktır.

11)Sınavbaşladıktansonrahiçkimseyarışmaya alınmayacaktır.

12)Şartlarauymayanyarışmacıların yarışmahakkıtutanaklabelirlenerekiptaledilecektir.

Adres:
PERŞEMBE BELDESİ MERKEZ MAH. CUMHURİYET CAD. PERŞEMBE FİLİZ RİFAT GÜPGÜPOĞLU ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ SİTESİ NO.2 İÇ KAPI NO.1 ÇAYCUMA / ZONGULDAK